Carbonology Surfski

Våra Modeller


Carbonology-Sport har sin bas I Port Elisabeth Sydafrika. Företaget etablerades 2006 och 2009 kom deras första surfski Atom ut. Ägarna är Hein van Rooyen och Jason Goedhals. Heins bakgrund är sprint och maraton kanotracing i Sydafrikas landslag. Jason har representerat Sydafrika i lifesaving.
Både Hein och Jason är civilingenjörer och specialiserade i avancerad kompositteknologi. De har varit inblandade i en del Volvo World Ocean racebåtar för teamen ABM, Ericsson och Puma.
Carbonology Sport producerar idag 14 modeller i sin lineup. Carb. surfskis är kända för sin fina kvalité och låga vikt. Ute på havet upplever paddlaren dem som responsiva, lättmanövrerade surfskis med mycket ”känsla”. Carb. tillverkar modeller för allt från nybörjare och rekreation till hypersnabba elitsurfskis.

Kännetecknande för Carb. Sport surfskis.
 • Låg vikt redan som standard glas vakum.
 • Hög kvalité.
 • Styva skrov.
 • Hög sittposition, säte högre än fotutrymmet ger mer effekt i paddeldragen.
 • Lättsurfade, effektiva i surf.
 • Lättdrivna med hög relativ slutstabilitet.
 • Lätt v-form gör skroven lättmanövrerade vid kantning/lutning. Mindre roderanvändning ger högre fart.
 • Låg vikt/hög kvalité v/s pris.
 • Designade av några av världens mest erkända surfski-designers.
 • Tillverkade i Sydafrika där de har kunskapen att göra de bästa surfskisen.
image

Carb. Splash


Splash en riktig surfski för barn, ungdom och mindre personer. Snabb, lättsurfad och responsiv.

Carbonology som ofta ligger i framkant när det gäller utveckling har med Splash utvecklat en surfski som känns som en riktig ski trots att den är kort (450 cm). Splash är en snabb intermediantski för mindre personer, barn och ungdom från 9-16 år. Du sitter lite högre och har hälarna lägre vilket ger en bra paddelställning. Bulben är låg för att passa korta personer. Splash är en för sin längd snabb ski och hon fastnar i vågor otroligt lätt. Detta är den perfekta surfskin för klubbar som vill komma igång med surfskipaddling för ungdomar.

Längd 450, bredd 48, vikt 12kg. Pris 15 990:- Läs mer här: https://aterrakayak.wordpress.com/2016/12/12/carbonology-sport-splash-review/

Carb. Cruze


Carb:s instegsmodell Cruze är en stabil ski utan att för den skull tappa surfskikänslan. Passar även dig som har svårt att sitta i en kajaksittbrunn. Slutstabil som en havskajak men mycket snabbare.

Vill du ha en lättdriven träningskajak men inte har balansen för att klara av ranka motionskajaker är en stabil surfski det perfekta valet. Cruze har massor av slutstabilitet så du kan ge fullt i alla läge. Och ja den är såklart superkul när det börjar blåsa på då kan du nyttja den till fullo och njuta av vågorna. Den bekväma sittbrunnen passar även större personer. Oval KajakSport luckor finns som option och då närmar oss havskajak utan att för den skull tumma på surfegenskaperna packutrymmet är ca 45L.

Längd 550 Bredd 56 cm. Vikt 14 kg med lucka 15kg. Pris 22 995:-

image
image

Carb. Boost & Boost LV


Intermedaintski, när du vill ha full kontroll i alla förhållande och situationer. Surfvillig och en av de snabbaste i sin klass. Boosta dina downwinds!

Boost LV är ny för 2018. LV är anpassad för kortare personer med mindre bulb under knäna och du kan flytta fotstöden längre bak. Väger du under 75-80 kg rekommenderar vi att du väljer LV.

Boost har samma skrovtyp som Cruze fast hon är både smalare och längre. När du sätter dig i Boost känns hon livlig och sportig men du upptäcker snart hur fantastiskt slutstabil hon är. Perfekt för dig som vill lära dig surfteknikens alla grunder. Precis som lillasyster Cruze är Boost en fena på att fånga vågorna. Hon är också grymt lydig i surf och gör verkligen det du vill hon skall göra. Boost passar för surf, downwind, träning, multisport (extratillbehör släproderhylsa) och till rekreation. Boost passar bäst för dig som är +70 kg men vi har testat henne med paddlare ända ner till 48 kg och det fungerade mycket bra även i vågor. Dock är sätet brett för att passa större paddlare och bör ”foamas” tightare för mindre paddlare.

Längd 595cm Bredd 50 cm Catchbredd 40 cm. Pris 23 495:-. Läs mer här: https://aterrakayak.wordpress.com/2015/05/01/miss-boost-you-are-longed-for/

Carb. Zest


Intermediant advanced. För den kräsne +75 kg paddlaren som älskar downwind och vill ha en ski som bara blir bättre desto tuffare det blir. Zest är i tester en hyllad surfski. Zest king of the waves!

Zest har en lätt köllinje som börjar vid främre delen av sittbrunnen för att färdas ända bak förbi rodret. Detta ger dig en snabb båt med bra slutstabilitet så du kan utmana svåra förhållande snabbt i din surfskikarriär. Som alla CS skis är detta en surfvillig dam som fångar vågorna när du vill det och är lätt att manövrera i surf. Zest är ganska låg i sittbrunnen och är lätt att göra reentry i. Cockpiten är lång för att passa långa personer, fotutrymmet är två cm bredare än på Vault och bulbens storlek är anpassad även för paddlare över 175cm. Zest är en en effektiv maskin i vågor och hon har optimerats för att du skall ha lätt att länka vågorna. Zest är testad av Surfski Info där den har fått massor med beröm. Testen hittar du här: http://www.surfski.info/forum/19-boats/18155-carbonology-zest-2014-model.html

Mått L 615, B 48, VLB 43. Vikt 14,5kg. För paddlare över 75 kg. Pris 23 495:-. Mer info och tester kan du hitta här: http://aterrakayak.wordpress.com/

image
image

Carb. Vault


Intermediant advanced. För den kräsne -80 kg paddlaren. Alla älskar denna snabba surfmaster. Vault är responsiv och du fångar lätt både små och stora vågor.

Lite stabilare och lite längre än sin föregångare. Hon har fått samma skrovtyp som den fantastiska Zest. Vault är nu kanske mer en intermediantski än intermediant/elit. Framförallt har den blivit stabilare på plattvatten. Samma fina slutstabilitet finns kvar. Vilket gör att du får en mycket snabb båt som inte ställer till det för dig när det blir jobbiga förhållande. Med Vault kan du verkligen ta ut svängarna i tuffare vatten. Hon är lätt att manövrera även när du ligger i snabb surf. Som alla CS skis är de fantastiska i både mindre och större vågor. Du fångar lätt även mindre flacka vågor. I en Vault upptäcker snabbt hur manövrering och acceleration fungerar även i tuffa vågor när du lärt dig rätt teknik. Vault är anpassad för personer upp till 75 kg och max 90kg.

Mått L 610, B 46, VLB 42. Catch 32cm. Vikt 14. Pris 23 495:- Mer om Vault finns här: https://aterrakayak.wordpress.com/2015/04/

Carb. Pulse


Elit. Mästarnas val. Pulse är Carb.s snabbaste ski och har vunnit många tävlingar här i Sverige. Perfekt för - 80kg paddlaren som vill ha en snabb ski för downwind och multisport. Resultat 2017: SM-guld, SM Cup guld, EM guld paddlare Emil Torstensson.

Pulse är lillasyster til Flash. Ämnad för paddlare upp till 75-80 kg. Låg bulb (hump) för att ge dig maximalt benutrymme. Hein van Rooyens egen favoritbåt som han är snabbare i än någon annan ski. Hein väger 78 kg. En ski för mindre personer som vill vara snabba eller kanske till och med snabbast. Passar för dig som är elitpaddlare inom racing, downwind och multisport. Stabiliteten är aningen rankare än Carb. Flash.

Mått L 605, B 43, VLB 40. Vikt 13,5. Pris 23 495:-

image
image

Carb. Flash


Elit. 2017 kommer en ny Flash, lite stabilare, bredare sittbrunn, lägre bulb m.m. Snabb med massor av surfskänsla i downwinds.

Flash är baserad på Vault skrovet och är en ren elitracer. Initialrank men med markerad slutstabilitet gör det hanterlig i alla förhållande. Carbonology har designat en fantastiskt pigg accelerationsvillig surfski som gör våglänkningar till en baggis. Att den är 635 lång gör att du får en snabbare manövrering när du surfar i stalpiga vågor som det så ofta är här. Flash är som alla Carbonology båtar väldigt lätt redan i standardutförande.

Mått L 635, B 44, VLB 40. Vikt 14,5. Pris 23 495:-

Carb. Boost SS2


Stabil surfskitvåa för dig som vill njuta av vågor och downsinds tillsammans med en kompis.

Insteg/intermediant. Boost är CS nya dubbel och de har nu marknadens bredaste SS2 sortiment med hela tre surfskis. Som alla CS skis är den gjord för att fånga och länka vågor lätt.

Mått L 720, B 51, VLB 47. Vikt 20. Pris 27 990:-

image
image

Carb. Zest SS2


Intermediant. Ännu en SM-mästarski från CS, ja tvåa och trea också! Snabb, inte för rank och inte för stabil. Härlig i tuffa hav där Zesten kommer till sin rätt.

Att paddla surfski i par är alltid en fantastisk upplevelse. Det går snabbt och två intermediantpaddlare hänger med även betydligt snabbare paddlare. Zest SS2 är baserad på populära Zest och är en intermediant tvåa som de flesta kan hantera. En elit eller intermediant paddlare kan ta ut rena nybörjare även i vågförhållande. Zest SS2 är en bra start för klubben som vill starta en surfskisektion.

Mått L 725, B 49, VLB 45. Vikt 20. Pris 27 990:- Test av CS Zest SS2: https://aterrakayak.wordpress.com/2015/02/09/klubbsurfski-carbonology-zest-ss2/

Carb. Blast SS2


Elit. Marknades förmodligen snabbaste surfskitvåa. Inte omöjlig men hon kräver en del i tuffa hav.

Att paddla surfski i par är alltid en fantastisk upplevelse. Det går snabbt och två intermediantpaddlare hänger med även betydligt snabbare paddlare. Blast SS2 är baserad på populära Vault och Flash och är en ren racingtvåa. För att kunna hantera Blast bör du vara minst intermediantpaddlare. Blast har haft massor av framgångar i tävlingar runtom i världen. Detta är förmodligen marknadens snabbaste SS2:a

Mått L 742, B 47, VLB 44. Vikt 21. Pris 27 990:-

image

Material-Vikt


 • SS1
 • -Glass Vacuum 13,5-14,5kg
 • -Hybrid 12-13kg
 • -Carbon 11-11,5kg
 • -Carbon/Honeycomb 10-11kg
 • SS2
 • -Glass Vacuum 21kg
 • -Hybrid 20kg
 • -Carbon 17,5kg
 • -Carbon/Honeycomb 16kg